HTML

Azok a Zemberek

Arról, hogy mit akarok, mire hatalmazok fel, mire kérek fel, én, a Zemberek.

Kis esti abszurd

2011.03.04. 17:22 azokazemberek

Heller vs. Morvai

Címkék: mtv parlament európa jobbik morvai heller ostrom

 Maga a cím vicc. A korszellem fanyar tréfája, a valóság spontán seggberúgása, a torma a tejbegrízben. (Előzmény itt és itt. Vonjon belőle gyököt a kedves olvasó!)

 Nem mérhető össze a két ember, mert egyik oldalon egy filozófus, akinek életpályája mindenképpen példaértékű, a másik oldalon pedig egy megélhetési rasszista a sötétebb fajtából áll, akitől a férje is elhatárolódott (Idézet Baló Györgytől: "Téves és hibás minden olyan esetleges következtetés, hogy bármi közöm lenne dr. Morvai Krisztina önálló és önmagát képviselő közéleti, szerzői és jogi tevékenységéhez. Ennek nem részese, hanem magam is címzettje vagyok. Feleségemmel családi szolidaritást vállalok, de tiszteletben tartom, hogy önálló közszereplő." ). 

 Morvai megint ásott el kicsit a sírgödrünkön, de legalább jó mélyre lehet majd temetni a magyar becsületet. Elgondolkodtat, hogy ha valóban ő és a cimbik képviselik az igazi magyarságot, akkor nincs-e baromi nagy veszélyben a zország? Krisztina olyat szólt azzal, hogy a "kommunista-szocialista-liberális kormány" szemeket lőtt ki, ami már nem is sorolható kategóriába. Jutalma a kiröhögés volt. Tragédiánk, hogy egy demokratikusan választott, delegált magyar képviselő. 

 A másik probléma, a nyelvtudás hiánya mifelénk. Morvai "shoot at" (rálőttek) és Heller "was shot" (lelőttek) bizony mást jelent. Ennek ellenére a jó magyar média úgy tálalta, hogy Heller szerint senkire nem lőttek. Tegyük tisztába, Heller szerint senkit nem öltek meg (lőttek le), azt pedig, hogy ebben az értelemben használta, alátámasztja, hogy azzal folytatta, hogy senkit nem kínoztak meg (tortured). Utóbbi ugyan kisebb tárgyi tévedés Heller részéről, de hozzátenném, hogy míg Morvai párttársai valószínűleg élvezettel hallgatják Morvai beszédeit, a zemberek többségének felér egy kínvallatással.

Pedig oly egyszerű minden, hiszen az igazság az, hogy békés járókelőket, akik Túró Rudit, laptopokat vásároltak az MTV büféjében, azokat nem lőtték le a rendőrök. Érted ugye, Kriszta, a kétfenekű poént?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azokazemberek.blog.hu/api/trackback/id/tr842710455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása